A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Городоцька міська багатопрофільна лікарня" Городоцької міської ради Хмельницької області

Новини

Цукровий діабет

Цукровий діабет - це захворювання ендокринної природи, викликане абсолютним або відносним недоліком гормону підшлункової залози інсуліну. В результаті дефіциту інсуліну порушується метаболізм глюкози, і замість того, щоб засвоюватися клітинами організму, вона починає накопичуватися в крові. Тим часом тканини у відсутності глюкози відчувають енергетичний голод, і через деякий час починають гинути. Цей неухильно прогресуючий процес призводить, в кінцевому рахунку, до пошкодження всіх систем організму і порушення їх функції. Цукровий діабет дуже поширений, особливо в розвинених країнах, і виявляється у кожної п'ятої людини середнього віку.

14:56 25.03.2018

Кон'юнктивіт

Причини: Кон'юнктивіт - захворювання, що викликається вірусами або бактеріями (часом це можуть бути і хламідії, які є причиною виникнення хламідійного кон'юнктивіту), косметикою, і навіть квітковим пилком. Іноді кон'юнктивіт може бути викликаний і механічними травмами (наприклад, сидіння за комп'ютером протягом довгого періоду часу призводить до сильного напруження очей)

14:49 24.03.2018

«РАЗОМ ЛІКВІДУЄМО ТУБЕРКУЛЬОЗ!»

Саме під таким гаслом у 2018 році пройде Всесвітній день боротьби з туберкульозом, який відзначається щороку 24 березня. Туберкульоз являється однією з найактуальніших соціально-політичних та медичних проблем сучасного суспільства у світовому вимірі. Ситуація із захворюваністю на туберкульоз та підхід до цієї проблеми з боку влади будь-якої держави завжди були індикатором її соціального благополуччя. Туберкульоз (ТБ) є основною інфекційної причиною смерті в світі. У 2014 році 9,6 мільйонів осіб захворіли на туберкульоз і 1,5 мільйона осіб померли від цієї хвороби. Понад 95 % випадків смерті від туберкульозу відбувається в країнах з низьким і середнім рівнем доходу, і ця хвороба є однією з трьох основних причин смерті жінок у віці від 15 до 44 років. У 2017 році приблизно один мільйон дітей захворіли на туберкульоз із них 140 тисяч померли від нього.

14:45 23.03.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування