A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Городоцька міська багатопрофільна лікарня" Городоцької міської ради Хмельницької області

Де і коли можна здати кров

Дата: 05.07.2022 10:39
Кількість переглядів: 83

 

Медики запрошують городоччан знову здати кров для потреб військових, які зараз знаходяться на лікуванні у військових госпіталях. Наступного тижня у Городок приїде бригада Хмельницької обласної станції переливання крові.


Про це Городок.Сity повідомив директор міської лікарні Олександр Кушнір. Кров можна здати у Городоцькій міській лікарні.

— Зараз, в умовах війни, є значна потреба у компонентах крові, бо є багато пацієнтів з різними пораненнями та мінно-вибуховими травмами. Тож закликаємо небайдужих городоччан приходити і робити донації крові, — зазначив Олександр Кушнір.

 

 

Кров можна буде здати у четвер, 30 червня, у Городоцькій лікарні (новий корпус).

Як пояснив директор лікарні, донором крові можуть стати лише повнолітні громадяни, без протипоказань, які у минулому не хворіли на вірусний гепатит та інфекційні хвороби. З собою треба мати паспорт та ідентифікаційний код.

До слова, здавати кров – безпечно і навіть корисно, кажуть медики. Адже це сприяє самовідновленню організму та профілактиці серцево-судинних захворювань. В організмі людини міститься, в середньому, близько 5 літрів крові. А доза кроводачі – 450 мл, причому це так звана рідка частина крові – плазма, яка відновлюється протягом 18-20 годин. Жінкам спеціалісти радять здавати кров 5 разів на рік, чоловікам – 6.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування