A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Городоцька міська багатопрофільна лікарня" Городоцької міської ради Хмельницької області

Алергічний кашель у дитини

Дата: 20.05.2018 16:48
Кількість переглядів: 11063

Сухий кашель без температури найчастіше є симптомом алергії. При цьому дитина може скаржитися на нестачу повітря, часто чхає через відчуття свербіння в носі. Навіть якщо кашель супроводжує нежить, більше ніяких симптомів застуди або вірусної інфекції не відзначається.

Однак алергічний кашель у дитини помітно його вимотує, роблячи вередливим, дратівливим і млявим. Малюка обов'язково потрібно показати лікарю. Якщо підозра на алергію підтвердиться, то важливим завданням стане пошук алергену. Зазвичай це квітковий пилок, пил, шерсть домашнього вихованця, а в деяких випадках чужорідний білок, що потрапив в організм з вакциною або сироваткою.

 

Лікування алергічного кашлю у дітей

Звичайно, полегшити кашель можна за допомогою сиропів від сухого кашлю, що допомагають зняти подразнення слизової оболонки гортані. Основним завданням є встановлення алергену і виключення його з життя дитини. На жаль, в деяких випадках досягти цього складно.       Якщо від домашньої тварини можна відмовитися, то в період цвітіння контакт з алергеном неминучий.

Паралельно з допомогою антигістамінних препаратів домагаються зниження чутливості до алергену. Вони випускаються у формі сиропу та таблеток. Ліки нового покоління (Кларитин, Фенистил) не володіють седативним ефектом і можуть призначатися дітям від двох років.
Є ще один метод, який допоможе побороти алергічний кашель у дитини і саму алергію.

Це алерген-специфічна імунотерапія. Суть її полягає в тому, що хворий організм вводять сам алерген, починаючи з малої дози та постійно її збільшуючи. Це змусить організм звикнути до речовини і перестати на нього реагувати. Подібне лікування може зайняти кілька років.

Варто пам'ятати також про профілактику, тоді алергічний кашель у дитини буде проявлятися помітно рідше. Прибирання дитячої кімнати повинна проводитися часто і ретельно, кімнату слід частіше провітрювати. Краще всього віддати перевагу постільного приладдя з гіпоалергенних матеріалів, а за м'якими іграшками доглядати особливо ретельно.

Головний лікар  Городоцької ЦРЛ             М.І.Дралюк



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування