A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Городоцька міська багатопрофільна лікарня" Городоцької міської ради Хмельницької області

Урологічні захворювання у чоловіків

Дата: 10.04.2018 16:28
Кількість переглядів: 514

Найпершою у списку захворювань  аденома передміхурової залози — доброякісне утворення в залозах, оточуючих сечівник.

Найчастіше пухлина розвивається в результаті гормональних змін, що відбуваються з віком. Не виключена і інфекційна природа, сильно впливає пасивний спосіб життя. Збільшення проток сприяє утруднення сечовипускання. Цей процес веде до застою сечі в сечовому міхурі, що є ідеальним середовищем для розмноження різних інфекцій.

Симптоми аденоми: утруднення в сечовипусканні, потоншення струменя сечі, хибні позиви до сечовипускання, локальні болі. Лікування відбувається як хірургічним шляхом, так і консервативним, в залежності від стадії хвороби. І якщо аденому можна розпізнати тільки шляхом ультразвукових досліджень, то фімоз бачимо неозброєним оком. Цей процес характеризується звуженням отвору крайньої плоті, через що оголення голівки статевого члена стає неможливим.

Фімоз характерний для більшості новонароджених малюків чоловічої статі. Як правило, до 3 років ця проблема вирішується сама по собі. У дорослих же людей вона може виникнути повторно внаслідок недотримання особистої гігієни або хронічної форми якого-небудь захворювання (цукровий діабет).

Ще одне найбільш поширене захворювання чоловічої статевої сфери — хронічний простатит. Поширений найчастіше серед сексуально активних чоловіків (20-40 років). Розрізняють бактеріальний і абактеріальний форми. Симптоми: біль у ділянці таза, порушення статевої функції і сечовипускання. Сигналізатором може бути також зниження якості статевого акту (передчасне сім'явивергання, неможливість повторних контактів і т.д.).

Із захворювань, пов'язаних з яєчком, варто відзначити орхіт. Він носить запальний характер, що розвивається в результаті травми яєчка або ускладнення таких захворювань, як тиф, паротит, гонорея. Симптоми: біль у яєчку, віддає в сусідні області, поперек, збільшення розміру яєчка, висока температура тіла, що супроводжується головним болем. Хронічна форма розвивається в результаті своєчасно не вилікуваних інфекційних захворювань.

Запалення сечівника носить назву «уретрит». Він також може мати інфекційний і неінфекційний генез. У першому випадку беруть участь різні бактерії, віруси, грибки, гонококи, хламідії, трихомонади і т.д

Головний лікар Городоцької ЦРЛ                        М.І.Дралюк

Лікар - уролог                                                             Ф.І. Богомол


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування