A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Городоцька міська багатопрофільна лікарня" Городоцької міської ради Хмельницької області

РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ

Дата: 20.06.2018 15:24
Кількість переглядів: 225

Рак молочної залози - симптоми

Опис симптомів раку молочної залози зустрічалися ще в древніх трактатах. На протягом тисячоліть, аж до 1700 року, не існувало ніякої інформації про причини виникнення і методи лікування цього страшного захворювання. За останні роки медицина досягла дуже високих результатів у лікуванні раку молочної залози, встановлено основні фактори, що впливають на розвиток хвороби, також удосконалено обладнання для діагностики раку молочної залози, завдяки якій призначається найбільш ефективний курс лікування. При появі симптомів раку грудей у жінок з'являється все більше шансів вилікувати захворювання на різних стадіях.

 

Причини хвороби

Причини раку молочної залози можуть бути обумовлені генетичною схильністю. Тобто, якщо в сім'ї захворювання зустрічається в різних поколіннях, то ризик захворіти підвищується. 
Так само на виникнення раку грудей впливає вік, але тільки в разі нехтування своїм здоров'ям протягом тривалого часу (запущені хронічні захворювання, неправильне харчування протягом багатьох років). Так що піклуватися про себе, коханої, треба весь час, а не тільки з появою симптомів раку грудей, або іншого захворювання. 
Дослідження показують, що аборти, пізні перші пологи, відмова від годування дитини груддю також можуть стати причиною раку грудей. 
Якщо ви помітили у себе симптоми раку молочної залози, не поспішайте ставити собі діагноз. Порадьтеся з лікарем, пройдіть обстеження. Можливо, страшний діагноз не підтвердиться, так як деякі захворювання можуть бути ідентичними з першими ознаками раку молочної залози. 

 

Як самостійно визначити рак молочної залози?

Регулярно проводите самообстеження, яке допоможе вчасно виявити ознаки раку грудей або порушень, які можуть призвести до захворювання. Щомісяця, на 6-10 день після менструацій, оглядайте стані грудей, спочатку з опущеними, а потім з піднятими за голову руками. Далі, ляжте на спину, підклавши під лопатки валик, круговими рухами послідовно обмацуйте груди і пахвову западину. Стоячи повторіть обстеження. Симптомами раку молочної залози можуть бути ущільнення, виділення з сосків, почервоніння або зміни шкіри (запалення, лущення, зміни форми - відвисання, западання). Молочні залози мають бути на одному рівні. На сосках не повинно бути висипки, змін кольору і форми. Своєчасна діагностика дозволить уникнути багатьох ускладнень у лікуванні раку молочної залози. 

 

Як визначають рак грудей у клінічних умовах?

Існують наступні методи обстеження: пальпація, рентгенологічний, морфологічний і ультразвуковий методи. У комплексі вони дають повну інформацію, яка допоможе правильно призначити курс лікування раку молочної залози. Якщо ж діагноз не підтвердився, обов'язково встановіть причину виникнення занепокоївшись вас симптомів. 

 

Лікування раку молочної залози

Існує кілька методів лікування раку молочної залози, які призначають залежно від стадії, виду пухлини, метастазування. 
Люмпектомия - видалення патологічних клітин і ділянок тканини при невеликих пухлинах. 

Мастектомія - видалення грудей. 

Гормональна терапія - перешкоджає утворенню ракових клітин після хірургічного лікування. 

Променева терапія - радіаційна терапія, що призначається також після операції, для руйнування залишилися ракових клітин. 
Найчастіше, для того щоб домогтися найкращого ефекту і перешкодити ураження інших органів, що призначають комбіноване лікування раку молочної залози. 

 

Профілактика захворювання

Не відкладайте лікування хвороб, пов'язаних з жіночими статевими органами.

Будь-яке захворювання легше попередити, ніж вилікувати. Будьте уважні до свого здоров'я, піклуйтеся про себе, і ні в якому разі не втрачайте надії. Прогрес не стоїть на місці, з кожним роком удосконалюються технології. Так само розвивається і медицина, пропонуючи все нові методи лікування і рятуючи все більше життів.

Головний лікар Городоцької ЦРЛ          М.І.Дралюк

Лікар – гінеколог                                         Б.І. Палійчук


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування